HD_MRK SNGL
 

Stilte, een mooi geluid

Volgens mij is echte stilte is uitgestorven in Nederland. Heel soms kom ik het nog tegen, maar vaak te kort. Je kunt er wel enigszins mee spelen, zo heb ik laatst een paar uur mijn telefoon uitgezet, heb het ding al jaren en wist niet eens hoe dat moest, bizarre gewaarwording.
Het was een prettige rust die over me heen kwam, als met een achtergrondgeluid waarvan je je niet bewust was, totdat het weg is. Het soort rust dat je vindt als je in de natuur bent of in een vuurtje zit te turen. Iets dat wij als mens vele generaties geleden waarschijnlijk dagelijks deden, maar nu in onze agenda moeten zetten, anders gebeurt het niet. Daarvoor moet je dan wel je telefoon weer aanzetten. Ik denk dat veel mensen de stilte onderschatten. Er misschien zelfs wel bang voor zijn.

Het valt vaak niet mee om een stil plekje te vinden. Of je moet er ver voor rijden, of je moet de wekker ervoor zetten. En daarmee verbreek je dan de stilte weer.
Vroeg opstaan in het weekend kan ik af en toe erg fijn vinden, dan loopt de nachtelijke stilte wat langer door. En begint de dag in alle rust. Gelukkig geldt dat niet voor iedereen, dan zou het druk worden op die speciale momenten. Met mensen die rust zoeken. Dan is de stilte weer weg, en sta je voor niks vroeg op.
Ik hou het kort, zodat er voor jullie ook nog ruimte overblijft voor eigen gedachten. De mooiste komen vaak in stilte.

Ivor van Harten

deel dit bericht
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blogs

 
 
BACK