HD_MRK SNGL
 

‘Zonnig, geen kans op een bui’

Slecht weer bestaat niet en morgen misschien ook niet…
Het kan hard waaien en veel regenen, de zon kan het erg warm maken, maar slecht hoeft het eigenlijk niet te zijn. Je kunt beter jezelf aanpassen aan het weer dan andersom, stuk eenvoudiger ook.
Soms wens je het weer dat het op dat moment niet is. Als je met de zonnebril in je hand achter het raam gaat zitten wachten tot de zon gaat schijnen, lijken de wolken je uit te lachen. Op een alledaagse werkdag trek je de rolgordijnen van je kantoor dicht om het zonlicht te blokkeren.
De zon schijnt te veel op een zonnige dag en de regen regent te veel op een regenachtige dag. Grap is dat dit niet ligt aan het weer maar aan je eigen barometer.
Vaak is het weerbericht een grotere boosdoener dan het weer zelf, door de verwachtingen die er gewekt worden. ‘Tjongejonge 70 procent kans op regen, precies vandaag!’ Dan blijf je voor de zekerheid maar binnen, en als die ene druppel op het raam valt terwijl je naar buiten kijkt; zie je wel, een regendag!
Als je gewoon naar buiten gaat valt het eigenlijk altijd mee. Ik denk dan altijd aan een vrijdagmiddag toen ik mijn kinderen van school haalde. Er steekt een volwassen vent de straat over in de regen, kraag omhoog, met een zure kop schuilend onder zijn krant. Tijdens dezelfde bui zie ik twee dansende kinderen met laarsjes, grote pretogen en rode wangen. Joepie, het regent!
Morgen wordt het beter, maar morgen is nooit nu. Mijn zoon vroeg dat nog wel eens, ‘Pap is het vandaag morgen?’
Mooie vraag vond ik dat altijd, best lastig concept eigenlijk, ‘morgen’.
Ik kan vaak genieten van harde wind, of een kletterende regenbui die diepe plassen nalaat. Net als mijn kinderen. Stampen in een plas, of met je jas open tegen de wind in lopen is heerlijk. Iedereen kent het gevoel, ook de volwassen vent met de krant op zijn kop. Maar weinig grote mensen die er aan toegeven. Misschien morgen…

deel dit bericht
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blogs

 
 
BACK